İmplant Tedavisi

Dental İmplantlar

Dental (diş) implant nedir?

Dental implant diş eksikliklerinde üzerine protez yapmak için kullanılan titanyum vida sistemidir. Çene kemiğine yerleştirilen dental implantlar diş kökü gibi görev yaparlar. Tek diş eksikliklerinde, komşu sağlam dişlere dokunulmadan eksik dişi tamamlamak mümkün olabildiği gibi çoklu diş eksikliklerinde hareketli protez yerine sabit protezler kullanabilmek dental implantlar sayesinde mümkündür. Tam dişsizlik durumlarında özellikle alt çenede kullanımı zor olan, ağızdan sürekli çıkmaya eğilimli hareketli protezleri implantlar sayesinde sabitlemek mümkündür.

Diş implantlarında tedavi süreci nasıldır?

Diş hekimliğinde implant tedavisi sonunda protezlerin tamamlanması klasik tedavilere göre daha uzun sürmektedir çünkü titanyum yapının kemikle bütünleşmesi için 2, 5 ila 4 ay, ilave olarak çene kemiğine herhangi bir müdahalede bulunulduğunda veya üst çenede sinüs boşluğunu kaldırma işlemi uygulanmışsa 6 ay kadar beklemek gerekmektedir. Ancak bu süre sonunda alınan sonuçlar oldukça yüz güldürücü ve çok daha uzun ömürlüdür.

Diş implantlarının avantajları nedir?

Özellikle uzun yıllardır dişsiz olan hastaların mevcut protezleri kemikte değişim devam ettiğinden dolayı zamanla uyumunu kaybederek hareket etmeye, vuruklara neden olmaya başlar. İmplant üstüne yapılan protezler sabit bir temelin üstüne yapıldığı için hareket etme veya ağızdan çıkma özelliği bulunmamaktadır. Hareketli protez istemeyen veya kemiğin tutuculuğunu kaybettiği kişilerde uygulanabilir.

Dental implantların ameliyatı zor mudur?

Lokal anestezi altında yalnızca dental implantın yapılacağı bölge uyuşturularak yapılan operasyonlar ağrısızdır. Operasyon öncesinde reçete edilen ilaçların alınması, işlem sonrasında antiseptik gargaraların kullanılması ve iyi bir ağız bakımıyla iyileşme süreci atlatılır.

Dental implant operasyonu sonunda yüzüm çok şişer mi ? Ağrım çok olur mu?

Yanakta hafif şişlik veya renk değişiklikleri beklenir ancak ilk 24 saat yapılan soğuk tampon uygulamasıyla ödem hızlıca azalacaktır. Şiddetli ağrılar görülmez, doktor tarafından önerilen ağrı kesici ilaçlar ilk gün oluşabilecek ağrıyı kolaylıkla kontrol altına almakta yeterlidir.

Dental implant süreci nasıldır? Ne kadar zamanda dişlerim tamamlanır?

Üst çenede ortalama 3 ay, alt çenede ise ortalama 2 aylık bir sürede implantların kemikle birleşmesi beklenir ve üzerlerine porselen kaplamalar yapılır. İnce veya yetersiz yükseklikte kemik varlığında ek işlemler uygulanmışsa bekleme süresi 6 aya kadar uzayabilir.

Dikişsiz dental implant mümkün müdür?

Tek diş çekimi yapılıp çekim boşluğuna herhangi bir kesi yapmadan aynı seansta implant yerleştirilebilen durumlarda mümkündür.

Dental implantların zarar verme ihtimali var mıdır? Bazen vücut kabul etmiyormuş doğru mu?

Dental implantlar titanyumdan üretilmektedir. İnsan vücuduna son derece biyouyumlu olan titanyum, her hangi bir alerji riski yaratmayan, toksik olmayan kıymetli bir metaldir.

Dental implant uygulamaları bana uygun mu?

Kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olan, radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde yapılması sakıncalıdır. Ancak hastalık kontrol altına alındığı takdirde implant herkese yapılabilir. Muayenede yeterli kemik saptanamazsa ek işlemlerle önce kemik altyapısı oluşturduktan sonra implantlar yerleştirilebilir.

Sigara içiyorum dental implant yaptırabilir miyim?

Yapılan birçok çalışmada sigaranın implant ile kemik bütünleşmesini engellediği kanıtlanmıştır. Sigara içen bireylerde implantın düşme riski normalden 2-3 kat yüksektir.

Dental implantlar uzun ömürlü müdür?

Dental implantın ömrü doğal dişler gibidir. Normal ağız ve diş bakımı iyi yapıldığı sürece çok uzun yıllar kullanılır.

2-3 ay beklemek istemiyorum kendi takma dişlerimi implant ile birlikte kullanabilir miyim?

Evet, mini dental implant teknolojisi sayesinde mevcut hareketli protezler ameliyat sonrasında implantlara adapte edilerek kullanılabilir.

All On Four Implant Tekniği

All On Four implant tekniği nedir?

All On Four implant tekniği, tam dişsiz hastalarda belirli açılarla yerleştirilen dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir prosedürdür.

All On Four implant tekniğinin avantajları nelerdir?

All On Four tedavisinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Tam dişsiz hastalara aynı gün, tek bir cerrahi işlem ile sabit diş protezi yapılabilme imkanı sunar.
  • Sinüs yükseltme ameliyatı, kemik ilavesi gibi herhangi bir ileri cerrahi işlem uygulanmadığından operasyon daha kolaydır.
  • Dental implant ameliyatı süresi daha kısadır.
  • Kullanılan dental implant sayısı azaldığından ve ilave cerrahi işlem gerektirmediğinden dolayı, maliyeti klasik dental implant tedavisine oranla daha düşüktür.
  • Kişiye özel planlanabilen, estetik bir görünüm ve gülme hattı, gülüş estetiği sağlar.
  • Temizliği ve bakımı, klasik dental implant üstü sabit diş protezlerine göre daha kolaydır.
  • Hareketli diş protezi kullanamayan, bulantı refleksi olan hastalar için uygundur.
  • Dizaynı tam diş protezlerine (damaklık) göre farklıdır. Hastanın damak kısmını kaplamadığından alışması ve kullanımı daha kolaydır.
  • Gerekli tedavi seans sayısı az olduğundan, şehir dışında ikamet eden hastalar için uygundur.

All On Four implant tekniği kimlere uygulanabilir?

All On Four tedavisi, dental implant ameliyatına engel teşkil edecek herhangi bir sistemik hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastalara uygulanabilir.

All On Four tedavisinin aşamaları nelerdir?

All On Four tedavisi planlanan hastalara önce detaylı bir klinik ve radyolojik muayene yapılması gerekmektedir. Bilgisayarlı tomografi (BT) üzerinde ölçümler yapılarak hastaya uygun bir planlama yapılır.

All On Four prosedürü, cerrahi ve diş protezi işlemleri olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Tedavi günü hastaya planlamaya uygun şekilde 4 adet dental implant yerleştirildikten sonra aynı gün geçici diş protezi, dental implantların üstüne sabitlenir. 3 ay sonra ise hastaya daimi diş protezleri yapılır.

All on four işlemi sonrası ağrım olacak mı?

Her dental implant operasyonu sonrasında olduğu gibi işlem sonrası bir miktar ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Ancak bu şikayetler, doktorunuzun tavsiyesine uygun olarak kullanacağınız ilaçlarla rahatlıkla kontrol altına alınabilmektedir.

Ameliyattan çok korkuyorum?

All On Four işlemi lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilen bir prosedürdür. Ancak anksiyete ve korkusu yüksek düzeyde olan hastalarda sedasyon ya da genel anestezi altında da yapılabilmektedir.

All On Four işlemi sonrası beslenmem nasıl olacak?

İşlem sonrası dental implantların üzerine sabitlenen geçici diş protezinizi hemen kullanabilirsiniz. Ancak dental implantlar ile kemiğin kaynaşma süreci olan 3 aylık dönemde doktorunuzun size tavsiye edeceği bir diyet şekliyle beslenmeniz gerekmektedir. 3 aylık süreç tamamlandıktan sonrasında yapılacak daimi protezinizle arzu ettiğiniz şekilde beslenebileceksiniz.

All On Four işlemi başarılı bir prosedür müdür?

Yapılan çalışmalar, All On Four işleminin uzun dönemli takiplerinde yüksek başarı oranına sahip bir tedavi yöntemi olduğunu göstermektedir.

Mini Dental İmplantlar

Mini dental implant nedir?

Mini dental implantlar standart olarak kabul edilen dental implantlara göre daha küçüktür. Mini dental implantların çapı ortalama 2 – 2,8 mm civarındadır.

Mini dental implant ne zaman kullanılır?

Takma dişlerin tutuculuğunu arttırmak için mini dental implant uygulaması yapılır.

Herkese mini dental implant yapılır mı?

Yapılabilir. Özellikle yaşlı hastalarda veya kalp, diyabet , hipertansiyon hastalarında mini dental implant kullanımı daha sorunsuz olacaktır.

Mini dental implantın avantajları nelerdir ?

  • Ekonomiktirler.
  • Diş etinde kesi yapmaya gerek kalmadığı için gayet basit, kolay ve hızlıdır.
  • İmplant uygulaması sonrasında şişlik, ağrı ve kanama oluşmaz.
  • Aynı seans implantların üzerine hastanın protezleri yerleştirilir.
  • Sistemik hastalıklara sahip hastalar da ve yaşlılar da rahatlıkla uygulanabilir.

Mini dental implantlar hangi durumlarda kullanılmaz?

  • Kemik yetersizliği varsa
  • Kemik yüksekliği alt çenede 10 mm den az , üst çenede ise en az 13 mm den az ise kullanılmaz

Çene Kemiği Tozları

Çene kemiği tozu (kemik grefti) nedir?

Kemik tozu diye tabir edilen kemik greftleri çeşitli şekillerde elde edilir.İnsan kaynaklı, hayvan kaynaklı veya sentetik olarak üretilen greftler küçük partiküllü toz şeklinde veya blok şeklinde üretilirler.

Çene kemiği tozları hangi durumlarda kullanılır?

Kemik greftleri dental implantların yapılacak bölgede yetersiz kemik varlığı, diş çekimiyle aynı seansta implant yapılması istenen durumlar, implant öncesi sinüs tabanı yükseltme operasyonlarında ya da kronik iltihaba sebep olan ve uzun süre ağızda kalarak kemiğin erimesine neden olan dişlerin çekimi esnasında kullanılır. İçerdiği hücreler, kemik oluşumu ve büyümesi için gerekli maddeler sayesinde bölgenin daha hızlı iyileşmesine ve kemik hacminin artmasına yardımcı olur.

WhatsApp chat
Hemen Ara!
Yol Tarifi